Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Fiber Operator tekent samen met Open Dutch Fiber nieuwe samenwerkingsovereenkomst

‘s-Hertogenbosch, 11 juli 2023 - Glasvezeloperator Fiber Operator heeft recentelijk een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten met Open Dutch Fiber. Floris van den Broek (CEO Open Dutch Fiber) en Paul van Wanrooin (Algemeen Directeur Fiber Operator) tekende de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerkingsovereenkomst krijgen een tiental kleinere glasvezelproviders toegang tot de aangesloten eindgebruikers op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. Ruim een jaar geleden heeft Open Dutch Fiber het glasvezelnetwerk van E-Fiber overgenomen. Fiber Operator is al jaren de grootste operator op de door Open Dutch Fiber overgenomen glasvezelnetwerken van E-Fiber. Het was dus ook in de lijn der verwachting dat Fiber Operator ook zou toetreden tot het eigen glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber.

Open Dutch Fiber biedt een open netwerk dat haar glasvezelnetwerk op een dusdanige manier beschikbaar stelt waardoor volledige concurrentie mogelijk is. Bij de start van de uitrol heeft T-Mobile een belangrijke positie als hoofdhuurder. Snel daarna komt het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber beschikbaar voor andere operatoren, zoals Fiber Operator, en daarmee ook de aangesloten glasvezelproviders. Fiber Operator faciliteert naast de eigen zusterbedrijven TriNed en SNLR.nl ook enkele andere glasvezelproviders zoals Freedom Internet. Welke andere glasvezelproviders gebruik gaan maken van de operatordiensten van Fiber Operator op de glasvezelnetwerken van Open Dutch Fiber zal binnenkort bekend gemaakt worden.

De verwachting is dat de eerste eindgebruikers aan het einde van de zomer geactiveerd zullen worden via een van de glasvezelproviders via het operatornetwerk van Fiber Operator. 

Over Open Dutch Fiber

Open Dutch Fiber, het toonaangevende onafhankelijke, open-access Fiber-to-the-Home platform in Nederland, bouwt en exploiteert zijn netwerk in steden en dorpen en levert hoogwaardige glasvezelverbindingen aan Nederlandse woningen en bedrijven. Het platform, met aandeelhouders KKR en DTCP, heeft een open architectuur en maakt glasvezeldiensten beschikbaar voor alle operators in Nederland.

Over Fiber Operator

Met al bijna 25 jaar ervaring is Fiber Operator actief als schakel tussen de eigenaren van glasvezelnetwerken zoals Open Dutch Fiber en glasvezelproviders. Fiber Operator is op dit moment verantwoordelijk voor de dienstverlening van meer dan tien verschillende providers met een bereik van ruim één miljoen eindgebruikersadressen in Nederland.